Vloerverwarming voor appartement

Woon je in een appartement? Ook dan zijn er mogelijkheden om vloerverwarming aan te leggen. Vloerverwarming zorgt ervoor dat je geen koude voeten meer hoeft te krijgen, het geeft je algeheel meer wooncomfort en kan ook nog eens zorgen voor een besparing op je energierekening. Wat zijn de kosten voor de aanleg van vloerverwarming in een appartement? Dat lees je in dit artikel.

Vloerverwarming appartement

De kostenopbouw

Appartementen zijn van binnen anders dan gebruikelijke woningen. En bepalen vier elementen de uiteindelijke kostprijs van vloerverwarming (aanschaf en installatie door een professioneel bedrijf).

  1. Materiaalkosten: Dit zijn de aanschafkosten en bepalen voor 48% de totaalprijs van de vloerverwarming.
  2. Arbeidskosten: Hier is het minder goed mogelijk om te onderhandelen. Het gaat om uurtarieven die bedrijven vaststellen, ook met het oog op de loonkosten van hun personeel. Kies daarom uit meerdere offertes een redelijke prijs.
  3. Afvoerkosten: Zowel de zaak als jij zelf kan dit voor rekening nemen. Het is wel vervelend werk, dus vaak doen bedrijven dit voor je. Afvoerkosten staan voor het puin en ongebruikte materiaal dan je na de klus moet opruimen.
  4. Voorrijkosten: Worden niet meer zo vaak in rekening gebracht. Het gaat over de afstand tussen jou en het bedrijf. Is dit meer dan 30 kilometer dan is de kans groot dat er wel een bedrag over de aanschaf en installatie heen komt.

Mogelijkheden voor een appartement

Omdat appartementen vaak boven elkaar zitten, zijn de mogelijkheden voor de installatie van vloerverwarming beperkter. Je kunt bijvoorbeeld moeilijk de hele vloer eruit halen, wel kan je met beleid een nieuw vloerdek bovenop de oude leggen. Dit kan onder andere met matten, waardoor de isolatie ook sterk wordt verbeterd. Daarnaast kan je kiezen voor infrezen, waarbij sleuven worden gemaakt in de bestaande betonvloer. Hierin komen dan de warmteslangen te liggen.

In een appartement kan dus niet op iedere mogelijke manier vloerverwarming gelegd worden, maar er zijn nog steeds voldoende opties. Hieronder een prijsindicatie voor een appartement.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 105 m2 €1265
Uitgebreide bijverwarming 105 m2 €1525
Hoofdverwarming 105 m2 €2130

Vraag altijd meerdere offertes aan als je een gunstige prijs wilt betalen. Het vergelijken van offertes kan je doen besparen op de uiteindelijke kosten.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten