Vloerverwarming slaapkamer

De slaapkamer is één van de favoriete ruimtes van je huis, maar ’s nachts koude voeten in bed of opstaan in een koude slaapkamer zijn je een blok aan het been. Een ideale oplossing voor deze en andere comfortproblemen in de slaapkamer is vloerverwarming. Deze zorgen voor een gelijkmatige temperatuur in de slaapkamer, zowel overdag als ’s nachts. Zo val je in slaap en wordt je wakker in een gezond leefklimaat. Ook benieuwd naar de kosten en mogelijkheden?

De mogelijkheden van vloerverwarming in de slaapkamer

De meest gebruikte vorm van vloerverwarming in de slaapkamer is elektrisch. Groot voordeel hiervan is dat de vloerverwarming niet afhankelijk is van de centrale verwarming, waardoor deze ook ’s nachts aan kan blijven staan. Daardoor sta je op met warme voeten en een prettig comfort. Voor een gezonde nachtrust is vloerverwarming dus een echte aanrader.

De kostenopbouw

Vloerverwarming aanschaffen en installeren is een duurzame investering, maar de voordelen zijn zowel persoonlijk als financieel merkbaar. Doorgaans spelen vier factoren een rol bij de bepaling van de uiteindelijke kostprijs van de vloerverwarming. Dit zijn de volgende:

  • Materiaalkosten: Deze bepalen 48% van de totale prijs van de vloerverwarming. Je kiest dus hoogstwaarschijnlijk voor elektrische vloerverwarming en met deze gedachte in je hoofd ga je offertes aanvragen. Zo kan je kiezen uit verschillende gunstige voorwaarden die bedrijven je vooraf willen laten zien.
  • Arbeidskosten: Zijn voor 45% verantwoordelijk voor de totaalprijs. Verschillende bedrijven hanteren verschillende tarieven, dus kijk hier goed naar in de offertes en bepaal ook een termijn waarbinnen je de vloerverwarming in huis wilt hebben.
  • Afvoerkosten: Puin, ongebruikt materiaal, verwijderde producten zoals radiatoren. Je kunt er voor kiezen dit zelf op te ruimen, maar bedrijven nemen deze taak ook vaak op zich. Het bepaalt voor 5% de uiteindelijke kostprijs van de vloerverwarming.
  • Voorrijkosten: Afhankelijk van het bedrijf en de afstand tussen dit bedrijf en je huis, worden de voorrijkosten in rekening gebracht. In de meeste gevallen zit dit echter al ingebakken bij de arbeidskosten.

Voordelen van vloerverwarming in de slaapkamer

Er hangen meerdere voordelen aan vloerverwarming in de slaapkamer, enkele daarvan hebben we op een rijtje gezet:

  • In tegenstelling tot radiatoren/kachels, zorgt vloerverwarming niet voor lichtcirculatie bij de afgifte van warmte. Je hebt daardoor minder last van stof
  • Kan worden gebruikt als enige warmtebron
  • Af te stellen op de voor jou ideale temperatuur en gelijkmatige afgifte van warmte

Prijsindicatie voor vloerverwarming slaapkamer

Voordat je offertes aan gaat vragen is een goede voorbereiding even zo belangrijk, vooral voor de kosten. De uiteindelijke prijs is mede afhankelijk van de vraag of je de vloerverwarming in de slaapkamer ziet als bijverwarming (verwarmingsdraden 18 centimeter uit elkaar) of hoofdverwarming (verwarmingsdraden 12 centimeter uit elkaar). Het vermogen van de elektrische vloerverwarming is weergegeven in Watt.

Bijverwarming Hoofdverwarming Vermogen (Watt) Prijs indicatie
6 4 520 €125
12 8 1080 €175
19 13 1760 €200
30 20 2350 €300

Offertes vergelijken

Vraag offertes aan, zodat je een evenredig beeld hebt van de kosten en mogelijkheden. Uit onderzoek is gebleken dat je liefst 40% kunt besparen op de uiteindelijke kosten als je voldoende offertes aanvraagt. Ook kun je na de keuze voor het bedrijf nog verder onderhandelen over de verschillende kostenposten. Zo kom je terecht op een gunstige prijs en ben je (bijna) zeker van goede kwaliteit.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten