Vloerverwarming voor de slaapkamer

De meest gebruikte vorm van vloerverwarming in de slaapkamer is elektrisch. Groot voordeel hiervan is dat de vloerverwarming niet afhankelijk is van de centrale verwarming, waardoor deze ook ’s nachts aan kan blijven staan. Daardoor sta je op met warme voeten en een prettig comfort.

Er hangen meerdere voordelen aan elektrische vloerverwarming in de slaapkamer, enkele daarvan hebben we op een rijtje gezet:

  • In tegenstelling tot radiatoren/kachels, zorgt vloerverwarming niet voor luchtcirculatie bij de afgifte van warmte. Je hebt daardoor minder last van stof.
  • Kan worden gebruikt als enige warmtebron (radiatoren weg).
  • Af te stellen op de voor jou ideale temperatuur en snelle gelijkmatige afgifte van warmte.

De kostenopbouw

Vloerverwarming aanschaffen en installeren is een duurzame investering en zijn de voordelen zowel persoonlijk als financieel merkbaar. Doorgaans spelen vier factoren een rol bij de bepaling van de uiteindelijke kostprijs van vloerverwarming. Dat zijn de volgende:

  • Materiaalkosten: Deze bepalen 48% van de totale prijs van vloerverwarming.
  • Arbeidskosten: Zijn voor 45% verantwoordelijk voor de totaalprijs. Verschillende bedrijven hanteren verschillende tarieven, dus kijk hier goed naar in de offertes en bepaal ook een termijn waarbinnen je de vloerverwarming in huis wilt hebben.
  • Afvoerkosten: Staan voor puin, ongebruikt materiaal, verwijderde producten zoals radiatoren. Je kunt er voor kiezen dit zelf op te ruimen, maar bedrijven nemen deze taak ook vaak op zich. Het bepaalt voor 5% de uiteindelijke kostprijs.
  • Voorrijkosten: Afhankelijk van het bedrijf en de afstand tussen dit bedrijf en je huis, worden voorrijkosten in rekening gebracht. In de meeste gevallen zit dit echter al in de arbeidskosten.

Prijsindicaties

De uiteindelijke prijs is mede afhankelijk van de vraag of je de elektrische vloerverwarming in de slaapkamer ziet als bijverwarming (verwarmingsdraden 18 centimeter uit elkaar h.o.h.) of hoofdverwarming (verwarmingsdraden 12 centimeter uit elkaar h.o.h.). Het vermogen van elektrische vloerverwarming is weergegeven in Watt.

Bijverwarming Hoofdverwarming Vermogen (Watt) Prijsindicatie
6 m2 4 m2 520 €125
12 m2 8 m2 1080 €175
19 m2 13 m2 1760 €200
30 m2 20 m2 2350 €300

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten