Vloerverwarming keuken

Vloerverwarming is een steeds populairder element binnen het Nederlands huishouden. Voor specifieke ruimtes komt vloerverwarming zelfs helemaal goed tot zijn recht, maar lang niet altijd denken mensen bij vloerverwarming aan de keuken. Dat is jammer, want de keuken is misschien wel één van de beste plekken om vloerverwarming aan te leggen, mede door een paar interessante voordelen. Wat zijn de kosten en voordelen van vloerverwarming in de keuken?

De mogelijkheden

Vloerverwarming in de keuken kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Voor een deel is het afhankelijk van de plek waarin de keuken zich bevindt. Als je keuken echt een losstaande ruimte in huis is, dan is het een ideale ruimte voor bijverwarming. Je hebt in de keuken per slot van rekening ook al andere warmtebronnen, zoals een oven of kookeiland. Bij de aanleg van vloerverwarming hoeft er daarbij geen extra hoofdverwarming meer aangesloten te worden. Loopt de keuken direct over in de woonkamer, dan heb je een veel grotere ruimte en is de vloerverwarming als hoofdverwarming wel een goede optie.

Kostenopbouw

Aan de totaalprijs van aanschaf en installatie van de vloerverwarming zijn altijd meerdere factoren verbonden. De vier factoren die de prijs bepalen voor de vloerverwarming, spelen in wisselende mate hun rol.

  • Materiaalkosten: 48% van de totale kosten zijn afkomstig van de materiaalkosten. Het gaat natuurlijk om hoogwaardig materiaal, maar het is goed mogelijk om hier op te besparen. Vraag allereerst meerdere offertes aan en kies bij voorkeur een installatiebedrijf uit die ook het materiaal in hun assortiment heeft. Zo kan je besparen door een combinatie te maken met de volgende kostenpost.
  • Arbeidskosten: Zoveel bedrijven, zoveel tarieven. Kies je voor een bedrijf, kijk dan altijd naar de voorwaarden en mogelijkheden. Ongeveer 45% van de totaalprijs wordt bepaald door arbeidskosten. Probeer ook de combinatie tussen materiaal en arbeid te zoeken.
  • Afvoerkosten: Dit zijn alle kosten voor puin, ongebruikt materiaal en eventueel verwijderde producten die het installatiebedrijf weer meeneemt. Dit is ‘slechts’ 5% van de totaalprijs, maar je kan er zelf op besparen door de afvoer zelf te doen.
  • Voorrijkosten: Of deze kosten in rekening worden gebracht, is afhankelijk van de afstand die het moet afleggen om bij je thuis te komen. Doorgaans zitten de voorrijkosten inbegrepen bij de arbeidskosten, maar mocht het bedrijf verder dan 30 kilometer moeten rijden voor je klus, dan brengen ze waarschijnlijk rond de 0,20 euro per extra kilometer in rekening.

De prijsindicatie

Hoofdverwarming Bijverwarming Prijsindicatie
Tot 10 m2 Tot 20 m2 €800
Tot 20 m2 Tot 40 m2 €900
Tot 30 m2 Tot 80 m2 €1050

Extra opties die de prijs kunnen beïnvloeden

  • Installatie: De manier van installeren kan de prijs beïnvloeden. Ga je voor infrezen in een bestaande vloer, dan ben je sneller voorzien van de vloerverwarming. Je kunt echter ook een nieuw vloerdek installeren en daarvoor heb je meer materialen nodig.

Offertes vergelijken

Vraag altijd offertes aan, zodat je een goede afweging kan maken over de prijs/kwaliteit verhouding. Meerdere offertes vergelijken kan je al gauw 10 tot 40% doen besparen op de uiteindelijke kosten.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten