Vloerverwarming voor de keuken

Vloerverwarming in de keuken kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Voor een deel is het afhankelijk van de plek waarin de keuken zich bevindt. Als je keuken een losstaande ruimte in huis is (aanbouw), dan is het een ideale ruimte voor bijverwarming. Bij de aanleg van vloerverwarming hoeft er daarbij geen extra hoofdverwarming meer aangesloten te worden. Loopt de keuken direct over in de woonkamer, dan heb je een veel grotere ruimte en is de vloerverwarming als hoofdverwarming een goede optie.

Kostenopbouw

Aan de totaalprijs voor aanschaf en installatie van vloerverwarming zijn altijd meerdere factoren verbonden. De vier factoren die de prijs bepalen spelen in wisselende mate hun rol.

  • Materiaalkosten: 48% van de totale kosten zijn afkomstig van de materiaalkosten.
  • Arbeidskosten: Kies je voor een bedrijf, kijk dan altijd naar de voorwaarden en mogelijkheden. Ongeveer 45% van de totaalprijs wordt bepaald door arbeidskosten.
  • Afvoerkosten: Dit zijn alle kosten voor puin, ongebruikt materiaal en eventueel verwijderde producten die het installatiebedrijf weer meeneemt. Dit is ‘slechts’ 5% van de totaalprijs, maar je kan er op besparen door de afvoer zelf te doen.
  • Voorrijkosten: Of deze kosten in rekening worden gebracht, is afhankelijk van de afstand die het bedrijf moet afleggen om bij je thuis te komen. Doorgaans zitten de voorrijkosten inbegrepen bij de arbeidskosten, maar mocht het bedrijf verder dan 30 kilometer moeten rijden voor je klus, dan brengen ze waarschijnlijk rond de €0,20per extra kilometer in rekening.

Prijsindicaties

Hoofdverwarming Bijverwarming Prijsindicatie
Tot 10 m2 Tot 20 m2 €800
Tot 20 m2 Tot 40 m2 €900
Tot 30 m2 Tot 80 m2 €1050

Extra opties die de prijs kunnen beïnvloeden

  • Installatie: De manier van installeren kan de prijs beïnvloeden. Ga je voor infrezen in een bestaande vloer, dan ben je sneller voorzien van de vloerverwarming. Je kunt echter ook een nieuw vloerdek installeren en daarvoor heb je meer materialen nodig.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten