Prijzen vloerverwarming tot 40 m2

Er zijn talloze manieren om vloerverwarming te leggen tegen gunstige voorwaarden. Een goedkope optie is bijvoorbeeld infrezen, waarbij je gewoon je oude vloer kunt behouden. Maar je kan ook een hele nieuwe dekvloer nemen, waardoor je met een mat- of netsysteem investeert in zowel extra warmte als betere isolatie. Wat de kosten voor vloerverwarming tot 40 m2 zijn bespreken we in dit artikel.

Blote voeten op vloer

De kostenopbouw

Je kunt kiezen tussen vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming. Bijverwarming is voor specifieke ruimtes, waarbij je vaak ook nog gebruik maakt van de radiatoren. Denk daarbij aan de badkamer of keuken. De kosten voor het materiaal zijn daarbij ook nog te overzien, want warmteslangen mogen verder van elkaar liggen. Hoofdverwarming leg je als exclusieve warmtebron door je hele huis. De warmteslangen komen dichter bij elkaar te liggen (10 centimeter), waardoor de warmte op een gelijkmatige manier over de hele ruimte wordt verspreid. Hierdoor ontstaat in elke ruimte in huis dezelfde aangename temperatuur, hetgeen goed is voor je gezondheid. Wie vloerverwarming koopt, krijgt te maken met de volgende vier factoren die de kostprijs bepalen:

  • Materiaalkosten: Dit zijn de kosten van de vloerverwarming zelf en alle aanverwante elementen hiervan, bepalend voor 48% van de kostprijs.
  • Arbeidskosten: Vaste tarieven die het gespecialiseerde installatiebedrijf hanteert voor de uitbetaling van werknemers die de vloerverwarming in je huis leggen (goed voor 45%).
  • Afvoerkosten: Kosten voor de afvoer van puin, ongebruikte materialen en dergelijken.
  • Voorrijkosten: Zitten vaak al inbegrepen bij de arbeidskosten. Het kan voordelig uitvallen om een bedrijf uit de regio te kiezen voor de klus, want in dat geval is het bedrijf geneigd geen voorrijkosten in rekening te brengen. Bedrijven die verder moeten reizen, doen dit vaak wel.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 40 m2 €875
Uitgebreide bijverwarming 40 m2 €950
Hoofdverwarming 40 m2 €1100

Garantie

Je hebt garantie op de aanschaf en installatie van vloerverwarming, zeker als je dit laat doen door een gespecialiseerd bedrijf. De garantie op gevolgschade van de warmteslangen is 10 jaar, de verdeler 5 jaar en de thermostaat + pompschakelaar hebben 2 jaar garantie.

Offertes vergelijken: geld besparen

Vraag altijd meerdere offertes aan. Hierdoor kan je op de hele klus, dus aanschaf en installatie, soms wel enkele honderden euro’s besparen. Vooral de materiaalkosten en arbeidskosten zijn daarbij van belang, binnen de voorwaarden uit de offerte valt daar in de meeste gevallen nog verder over te onderhandelen namelijk.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten