Prijzen per m2

Of je nou een oud huis hebt of een nieuwe woning gaat bouwen, er zijn diverse systemen mogelijk die passen binnen elk huishouden. Vloerverwarming is een behoorlijke investering, maar wat ben je dan kwijt per m2?

Vloerverwarming babykamer
Met vloerverwarming kun je alle kanten op. Je kunt het als bijverwarming nemen ter ondersteuning van de centrale verwarming of kiezen voor zone verwarming waardoor het mogelijk is om elke kamer afzonderlijk te reguleren. Ligt de baby nog beneden, dan kun je in de babykamer boven de verwarming uitzetten om op de energiekosten te besparen bijvoorbeeld.

Mogelijkheden

Allereerst is het dan verstandig om te kijken naar de mogelijkheden, want vloerverwarmingen zijn in diverse vormen verkrijgbaar.

  • Droogbouw of natbouw: Droogbouwsystemen zijn vaak platen of matten waarin de warmtebuizen worden geplaatst. Het is een eenvoudige manier van installeren, waarbij het ook nog eens de meest energiezuinige optie is. Droogbouw is in aanschaf en installatie overigens net iets duurder dan natbouw. Natbouw is goedkoper is de aanschaf, maar geleid de warmte minder goed. Daarnaast mag je natbouwinstallaties pas na ongeveer 6 weken gaan gebruiken, omdat deze eerst moet drogen.
  • Bij- of hoofdverwarming: Bijverwarming is een toepassing waarbij vloerverwarming aanvullend wordt gebruikt, bijvoorbeeld in de badkamer. Er is minder materiaal zoals warmtebuizen nodig, omdat de buizen verder uit elkaar mogen liggen. Vloerverwarming als hoofdverwarming is complexer, de warmtebuizen/slangen liggen dichter op elkaar om de warmte optimaal over alle ruimtes in het huis te verdelen. Deze optie is vanzelfsprekend duurder.
  • Infrezen of matten: Wil je de eigen vloer behouden of ga je voor een nieuwe dekvloer? Dat is de vraag bij frezen of matten. Infrezen kan in de bestaande vloer en is voordeliger. Matten zijn complexer en duurder.

Kostenopbouw

De kostenopbouw van vloerverwarming bestaat uit vier factoren die uiteindelijk zullen bepalen wat het je gaat kosten.

  • Materiaalkosten: Deze kostenpost speelt met 48% op de totaalprijs een belangrijke rol. Denk bij materiaal aan warmteslangen, maar ook matten en wapeningen.
  • Arbeidskosten: Het uurloon van de specialisten die de vloerverwarming neerleggen.
  • Afvoerkosten: Zaken als puin en ongebruikt materiaal dat weer wordt meegenomen door het installatiebedrijf. Je kan de afvoerkosten zelf op je nemen, maar vaak is dit een bijkomende service van het bedrijf.
  • Voorrijkosten: Deze kosten worden niet zo vaak meer in rekening gebracht. Het is afhankelijk van de afstand die het bedrijf moet afleggen om bij je thuis te komen.

Prijsindicatie (per m2)

Afhankelijk van het type vloerverwarming geldt dat voor een m2 vloerverwarming de volgende prijs staat:

  • Droogbouw: €125
  • Natbouw: €100
  • Frezen: €80

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten