Vloerverwarming als bijverwarming

Specifieke ruimtes in je huis waar vloerverwarming zorgt voor comfort en warme voeten, zijn bijvoorbeeld de badkamer of keuken. In deze ruimtes gebruik je echter ook nog vaak andere warmtebronnen zoals radiatoren/kachels. Deze manier van vloerverwarming noem je daarom bijverwarming. Maar wat zijn nu de kosten en baten van deze vorm van vloerverwarming?

Hond voor een radiator
Overstappen op vloerverwarming zal je veel voordelen bieden. Een van de voordelen is dat je geen radiatoren in huis meer nodig hebt en je dus al meer woonruimte hebt gecreëerd.

Kostenopbouw

Voor de aanschaf en installatie van vloerverwarming bepalen doorgaans vier factoren de uiteindelijke prijs.

  • Materiaalkosten: De materiaalkosten bepalen gemiddeld gezien voor 48% de kostprijs van vloerverwarming in je huis, waardoor je hier veel aan besparing kunt doen. Het materiaal van vloerverwarming is zeer divers, maar je werkt onder andere met warmtebuizen, leidingen, verdelers, een thermostaat en fundamenten voor de vloerverwarming.
  • Arbeidskosten: Het materiaal dient natuurlijk ook te worden geïnstalleerd, de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn worden betaald binnen de arbeidskosten.
  • Afvoerkosten: Puin, (on)gebruikt materiaal en verwijderde producten (radiatoren) vallen onder afvoerkosten en worden weer meegenomen door het bedrijf. Dit kan je overigens zelf ook doen als je op 5% van de totaalprijs wilt bezuinigen.
  • Voorrijkosten: Worden niet altijd in rekening gebracht, of zie je terug onder de arbeidskosten. Het is een vergoeding die bedrijven in rekening brengen als ze meer dan 30 kilometer moeten reizen om bij je thuis te komen.

Andere factoren die de prijs beïnvloeden

  • Je kunt op verschillende manieren de bijverwarming in de vloer plaatsen. Gebruik van matten of infrezen zijn de meest gebruikte vormen voor de aanleg van vloerverwarming als bijverwarming.
  • Bijverwarming is een goedkopere optie dan hoofdverwarming. Bijverwarming heeft namelijk als voordeel dat je de buizen van het systeem tussen de 15 en 20 centimeter van elkaar kunt leggen. Zo ben je minder kwijt aan materiaalkosten.

Indicatieprijzen bijverwarming

Bij het aanvragen van offertes weet je vaak niet wat je kunt verwachten. Daarom zetten we voor verschillende oppervlaktes een indicatieprijs in de tabel hieronder.

Bijverwarming Matten Frezen
Tot 20 m2 €800 €750
Tot 40 m2 €1000 €875
Tot 60 m2 €1250 €1000
Tot 80 m2 €1475 €1150
Tot 100 m2 €1700 €1300

Garantie

Het is mogelijk om op specifieke onderdelen garantie te krijgen, maar alleen wanneer je de installatie laat uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Mocht je zelf van plan zijn om de installatie te voltooien, dan vervallen de garanties. Op de volgende onderdelen heb je garantie:

  • Gevolgschade van de vloerverwarmingsslang: 10 jaar
  • Verdeler: 5 jaar
  • Pomp en thermostaat: 2 jaar

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten