Vloerverwarming op matten

Woonkamers zijn niet allemaal standaard vierkant of rechthoekig. Daarom is het niet meer dan logisch dat een vloerverwarming dat ook niet is. Om in een woning alle hoeken te kunnen bereiken met vloerverwarming is er de krimpmat in de handel gekomen. Dat is een mat die je aan andere vloerverwarmingsmatten vast maakt. De elektriciteit dat je nodig hebt om je vloerverwarming warm te krijgen gaat van mat naar mat. Naadloos krijg je een gelijkmatig warme vloer.

Vloerverwarming op matten
Matten zijn uitstekend geschikt om snel onder een vloerbedekking (onder de isolatie) te leggen. Deze vloerverwarmingsmatten kunnen ook snel en makkelijk in een caravan of camper gebruikt worden.

Vloerverwarming op rollen

Een andere soort vloerverwarming die hier erg op lijkt is vloerverwarming die op rollen zit. De matten rol je uit voor zover ze nodig zijn in je woonkamer. Naderhand sluit je de matten op elkaar aan waarna je ze op het stroomnet aansluit. Vloerverwarming die je op deze manier aansluit kan onder alle soorten vloerbedekking komen te liggen.

Welke vloerbedekking bij welke vloerverwarming?

Vloerbedekking van textiel is mogelijk met allerlei soorten vloerverwarming. Vloerverwarming op matten is echter in dat geval het meest populair. Dit systeem neemt de minste ruimte in en is het snelste aan te leggen zonder dat er een complete verbouwing aan te pas komt. Neem je een vloer met steen of met tegels, dan is het klassieke vloerverwarmingssysteem met buizen nog altijd het meest populair. Komt de vloerverwarming in een kleine ruimte zoals je badkamer te liggen, dan is een vloerverwarming op krimpmatten de handigste oplossing.

Aandachtspunt

Laat je een vloerverwarming met matten aanleggen, dan is het goed om het onderstaande aandachtspunt in gedachten te houden.

  • Sluit een extra groep aan in de meterkast. Een vloerverwarming die met krimpmatten werkt op elektriciteit zorgt voor een behoorlijk hogere energieverbruik dan je gewend was. Het is dan ook noodzakelijk dat je een extra groep aansluit in je meterkast om te voorkomen dat je met kortsluiting of een overspannen netwerk komt te zitten.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten