Vloerverwarming badkamer

Vloerverwarming in huis wint steeds meer aan populariteit. Je kunt tegenwoordig je gehele huis voorzien van vloerverwarming, maar het is ook mogelijk om vloerverwarming in specifieke ruimtes te leggen. Die laatste vorm van vloerverwarming noemt men de bijverwarming, waarnaast je ook nog gebruik maakt van andere warmtebronnen zoals radiatoren/kachels. Vloerverwarming biedt comfort en warmte aan je voeten. Daarom is vloerverwarming in de badkamer ideaal, je loopt hier vaak met blote voeten en wilt natuurlijk niet direct na het douchen weer koud worden. Wat zijn de kosten van vloerverwarming in de badkamer?

Kostenopbouw

  • Materiaalkosten: 48% van de uiteindelijke totale kosten voor vloerverwarming in de badkamer zullen komen uit de materiaalkosten. Je kunt op deze post dus alleen maar besparen en dat kan door meerdere offertes te vergelijken en opties te beoordelen.
  • Arbeidskosten: De één na duurste kostenpost met 45% van de totaalprijs. Bedrijven hanteren verschillende tarieven binnen de arbeidskosten, dus opnieuw is offertes vergelijken aan te raden.
  • Afvoerkosten: Het materiaal en de puin die overblijven na de installatie van vloerverwarming in de badkamer wordt door bedrijven vaak weer meegenomen. Hieruit volgen kosten die je ook gemakkelijk kan voorkomen door zelf de materialen af te voeren.
  • Voorrijkosten: Worden niet altijd meer in rekening gebracht. Deze kosten zijn te vergelijken met een reiskostenvergoeding. Je kan de kosten voorkomen door bedrijven uit de regio bij de klus te betrekken.

Belangrijk is dus om altijd meerdere offertes aan te vragen, zodat je weet dat je niet te duur uit bent.

Wat zijn de mogelijkheden?

Vloerverwarming in de badkamer is een ideale optie. De meeste mensen kiezen voor elektrische vloerverwarming in de badkamer, omdat deze op die manier vrij kan functioneren van de centrale verwarming, zo kun je altijd genieten van een prettige temperatuur in de badkamer. Daarnaast kan je er voor kiezen om andere warmtebronnen, zoals radiatoren/kachels, te verwijderen uit de badkamer. Radiatoren worden overbodig even geven over het algemeen ongewone warmte af. Vloerverwarming is beter voor de luchtcirculatie, een gelijkmatige temperatuur en daardoor het gehele leefklimaat. Er zijn wel prijsverschillen tussen vloerverwarming als bijverwarming of als de genoemde hoofdverwarming. Bij hoofdverwarming liggen de warmteleidingen dichter op elkaar.

Overzicht van de prijzen

Er zijn meerdere opties voor vloerverwarming in de badkamer, hieronder geven we een indicatie van de kosten die gemoeid zijn met de aanschaf en aanleg van de vloerverwarming.

Hoofdverwarming Bijverwarming Prijsindicatie
Tot 10 m2 Tot 20 m2 €800 euro
Tot 20 m2 Tot 40 m2 €900 euro
Tot 30 m2 Tot 80 m2 €1050 euro

Zelf doen?

Zelf de vloerverwarming leggen in de badkamer is een lastige klus, maar je kunt wel flink besparen op de arbeidskosten. Echter zal je met verschillende elementen rekening moeten houden, waaronder aansluitingen en isolatie. Ben je geen natuurtalent, dan kan je wellicht beter een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Offertes aanvragen

Vraag altijd meerdere offertes aan. Op basis hiervan kan je een afgewogen keuze maken over de mogelijkheden, kijken naar de prijzen en materialen vergelijken. Offertes vergelijken kan je onder aan de streep behoorlijk veel geld schelen.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten