Vloerverwarming voor de badkamer

Vloerverwarming in de badkamer is ideaal, je loopt hier vaak met blote voeten en wilt natuurlijk niet direct na het douchen weer koud worden. Maar wat zijn de kosten van vloerverwarming in de badkamer nu precies?

Kostenopbouw

  • Materiaalkosten: 48% van de uiteindelijke totale kosten voor vloerverwarming in de badkamer bestaan uit de materiaalkosten.
  • Arbeidskosten: Is de één na duurste kostenpost met 45% van de totaalprijs. Bedrijven hanteren verschillende tarieven binnen de arbeidskosten, dus is het vergelijken van offertes aan te raden.
  • Afvoerkosten: Het materiaal en de puin die overblijven na de installatie in de badkamer wordt door bedrijven vaak weer meegenomen. Hieruit volgen kosten die je ook gemakkelijk kan voorkomen door zelf de materialen af te voeren.
  • Voorrijkosten: Worden niet altijd meer in rekening gebracht. Je kan de kosten voorkomen door bedrijven uit de regio bij de klus te betrekken.

Vloerverwarming voor de badkamer

Wat zijn de mogelijkheden?

De meeste mensen kiezen voor elektrische vloerverwarming in de badkamer, omdat deze op die manier vrij kan functioneren van de centrale verwarming. Daarnaast warmt het zeer snel op. Zo kun je altijd genieten van een prettige temperatuur in de badkamer. Verder kun je er voor kiezen om andere warmtebronnen, zoals radiatoren/kachels, te verwijderen uit de badkamer en dus meer ruimte te maken.

Er zijn wel prijsverschillen tussen vloerverwarming als bijverwarming of als hoofdverwarming. Bij hoofdverwarming liggen de warmteleidingen dichter op elkaar en is er daarom meer materiaal nodig.

Indicatieprijzen

Er zijn meerdere opties voor vloerverwarming in de badkamer, hieronder geven we een indicatie van de kosten die gemoeid zijn met de aanschaf en aanleg van vloerverwarming.

Hoofdverwarming Bijverwarming Prijsindicatie
Tot 10 m2 Tot 20 m2 €800
Tot 20 m2 Tot 40 m2 €900
Tot 30 m2 Tot 80 m2 €1050

Zelf doen?

Zelf de vloerverwarming leggen in de badkamer is een lastige klus, maar je kunt wel flink besparen op de arbeidskosten. Echter zal je met verschillende elementen rekening moeten houden, waaronder aansluitingen en isolatie. Ben je geen natuurtalent, dan kan je beter een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten