De voordelen van vloerverwarming

Kijk je tegenwoordig, dan is een vloerverwarming verworden tot een aanschaf die eigenlijk iedere woningbezitter kan doen. We hebben de voordelen van vloerverwarming voor je opgezocht.

Warme vloer, blote voeten
Met vloerverwarming kun je voortaan altijd op blote voeten in huis rondlopen. Nooit meer koude voeten en daar dus niet ziek meer door worden.

  1. Vloerverwarming kan zowat onder ieder type vloer. In het verleden was het zo dat vloerverwarming alleen onder plavuizen werd geplaatst. Tegenwoordig kan het onder ieder type vloer worden geplaatst. Denk er wel aan dat je een systeem kiest dat goed aansluit en professioneel wordt aangelegd. Het laatste wat je wil is een storing in je vloerverwarming terwijl deze helemaal dicht en onbereikbaar verwerkt zit in je vloer.
  2. Vloerverwarming biedt ruimte voor andere zaken. Kies je voor vloerverwarming, dan krijg je ruimte in je huis voor andere zaken. De radiatoren die anders onder de ramen stonden opgesteld zijn weg, daardoor heb je de ruimte om bijvoorbeeld een schuifpui te laten plaatsen. Een vloerverwarming biedt ook de gelegenheid om bijvoorbeeld een serre te laten plaatsen zonder hinderlijke obstakels.
  3. Vloerverwarming is veiliger voor kinderen. Radiatoren in je huis zijn heel gevaarlijk wanneer je kinderen hebt. Kleine kinderen zullen hun handen tegen de hete radiator aanhouden met alle gevolgen van dien. Heb je een vloerverwarming, dan is het risico op verbranding aan een verwarming op de benedenverdieping uitgesloten.
  4. Vloerverwarming heeft minder hoge temperaturen nodig. Ga je een huis verwarmen met radiatoren, dan zullen de radiatoren behoorlijk heet moeten worden ingesteld om een behaaglijk warm huis te krijgen. Een vloerverwarming heeft veel minder hoge temperaturen nodig. Je krijgt de warmte indirect in je huis via de vloer. Dan kan je volstaan met minder hoge temperaturen.
  5. Vloerverwarming is gemakkelijk aan te leggen. Een vloerverwarming aanleggen is relatief gemakkelijk. Je hebt systemen die bestaan uit matten die je als puzzelstukken op elkaar aansluit. Hierdoor heb je eigenlijk binnen een halve dag je hele benedenverdieping voorzien van vloerverwarming. Zelf een dekvloer leggen is natuurlijk een ander verhaal.
  6. Vloerverwarming kan worden aangelegd zonder wateraansluiting. Vloerverwarming heb je watergedragen en dat op elektriciteit werkt. Een vloerverwarming op elektriciteit werkt als een elektrische deken. Je hebt geen wateraansluiting meer nodig. Een stopcontact en een extra groep volstaan om de vloerverwarming aan te leggen.

Laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden en ontvang een prijsopgave. Vraag gratis offertes op.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten