Nadelen radiatoren

Kies je voor vloerverwarming, dan hoef je geen radiatoren meer te plaatsen op de etage waar het komt. Je merkt dan pas hoeveel ruimte radiatoren eigenlijk innemen in een kamer. De prominente plek waar ze altijd stonden is nu een lege ruimte geworden waar je iets leukers mee kan doen.

Hete radiator via thermoview
Op de foto hierboven zie je dat de temperatuur van een radiator makkelijk tot 60 graden Celsius kan oplopen en kunnen kinderen zich er lelijk aan bezeren. Met vloerverwarming bestaat dit probleem niet.

Schuifpui plaatsen?

Wil jij een schuifpui laten plaatsen, dan is de eerste vraag altijd: ‘Waar zitten de radiatoren?’ Die radiatoren zullen namelijk weg moeten bij de muur aan de achtergevel. De beste oplossing is dan vloerverwarming. Je hebt de hele vloer voor jezelf en je krijgt een mooie comfortabele kamer met uitzicht op de tuin.

Indirecte warmte is beter

Radiatoren geven veel warmte af en zal maar een klein gedeelte van deze warmte blijven hangen in de kamer. Het grootste deel verdwijnt echter ongebruikt naar boven toe alwaar het door het dak verdwijnt. Met vloerverwarming krijg je indirecte warmte in je huis. Dit zorgt ervoor dat je voeten eerst warm worden en voelt de rest van je lichaam automatisch warm aan.

Gevaar voor kinderen

Je wilt het niet meemaken. Een kind is in de kamer aan het spelen en brandt zich op een ongelukkig ogenblik aan de gloeiend hete radiator. Lelijke en pijnlijke brandwonden kunnen het gevolg zijn. Met vloerverwarming is de temperatuur lager en is deze niet te bereiken voor een kind. Ongelukken met hete radiatoren behoren dus tot het verleden.

Energie onvriendelijk

Een verwarmingssysteem met radiatoren vreet behoorlijk wat energie. De warmte die je naar de radiatoren toe haalt is enorm. Er wordt nauwelijks efficiënt gebruik van gemaakt met als logisch gevolg dat je blijft stoken. Een vloerverwarming daarentegen heeft een lagere temperatuur nodig en de verwarming blijft op temperatuur zolang jij dat wilt. Daar gaat geen extra aardgas aan verloren. Bovendien is een vloerverwarming in combinatie met vloerisolatie een gouden oplossing. Je verstookt behoorlijk minder omdat je zuiniger doet op het gebied van verbruik. Doordat de indirecte warmte niet verloren gaat is een vloerverwarming dus een bron van besparing.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten