Besturingsunit

Een besturingsunit voor vloerverwarming is in feite het kloppende hart van het systeem. En geeft aan wat je vloerverwarming precies moet doen, en op welk moment. De besturingsunit zit aangesloten tussen de cv-ketel en de vloerverwarming zelf. Een los onderdeel in je woonkamer dat wel bij de besturingsunit hoort is de thermostaat, waarmee je de temperatuur van je vloerverwarming instelt. De unit ontvangt de opdrachten en voert deze vervolgens uit.

Voorbeeld besturingsunit vloerverwarming
Voorbeeld van een besturingsunit van vloerverwarming. Deze kan op een cv-ketel aangesloten worden. Er zijn andere units voor warmtepompen.

Een eenvoudige besturingsunit

Besturingsunits zijn er in diverse uitvoeringen. Een eenvoudig besturingsunit heeft slechts een groep die aangestuurd moet worden. Er wordt slechts een temperatuur bepaald voor een kamer. Wanneer je meerdere vloeren met vloerverwarming hebt kan de unit voor een groep bestemd zijn. Er kan echter ook sprake zijn van een meervoudige besturingsunit.

De meervoudige besturingsunit

De meervoudige besturingsunit moet meer werk doen. Deze wordt ingezet wanneer er sprake is van vloerverwarming die met verschillende zones werkt. Er kunnen dan ruimtes zijn die een lagere temperatuur hebben dan andere ruimtes in je woning. De besturingsunit heeft opgeslagen welke temperaturen er per woonruimte moeten worden aangehouden. Het spreekt voor zich dat een meervoudige besturingsunit een apparaat is wat eveneens een extra groep op je meterkast in beslag neemt.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten