Vloerverwarming voor boerderij

Wil je meer comfort creëren in je boerderij, dan is de optie voor vloerverwarming ideaal.

Kostenopbouw

Bij vloerverwarming zijn vier factoren verantwoordelijk voor de prijs die je uiteindelijk gaat betalen. Binnen de prijs zijn de voornaamste kosten voor het materiaal en de arbeidskosten. Deze kunnen worden beperkt door meerdere offertes aan te vragen bij professionele installatiebedrijven.

  1. Materiaalkosten: Zijn voor 48% verantwoordelijk voor de kostprijs van de vloerverwarming.
  2. Arbeidskosten: Wat minder goed te onderhandelen valt, zijn de arbeidskosten (45% van de kostprijs).
  3. Afvoerkosten: Dit zijn de kosten die je maakt als je het bedrijf de achtergebleven rommel rond de werkplaats laat opruimen. Het gaat om puin en ongebruikte materialen die moeten worden afgevoerd, dit kan je in principe ook zelf doen.
  4. Voorrijkosten: Deze worden tegenwoordig minder snel in rekening gebracht. Reden daarvoor is dat voorrijkosten vaak inbegrepen zijn bij de arbeidskosten. Wil je echter de extra voorrijkosten voorkomen, dan kan je het beste kiezen voor een bedrijf uit de regio.

Vloerverwarming in de boerderij

Je kan vloerverwarming op verschillende plekken in de boerderij aanleggen. Allereerst heb je het woonhuis, dit is vaak een grotere ruimte dan de gemiddelde woning. Omdat de meeste boerderijen 100 jaar of ouder zijn, ligt er onder het oppervlak waarschijnlijk geen oude en dikke betonlaag. Er zijn doorgaans twee mogelijkheden om hier vloerverwarming in te plaatsen.

  1. Infrezen: Als je wel een betonnen vloer hebt kun je hier door middel van frezen sleuven in laten maken. Hierin komen de warmteslangen van de vloerverwarming te liggen. Dit is een relatief snelle en voordelige manier van installatie, omdat je de oude vloer gewoon kunt behouden. Dit scheelt zeker voor de grote oppervlakten veel werk en dus kosten.
  2. Matten: Kies je voor de tweede optie, dan staat je meer werk te wachten. Vaak hebben de vloeren in een boerderij op één etage al een oppervlakte van 100 m2, waardoor de hele vloer verwijderen lastig is. Je kan er dan voor kiezen om matten te leggen bovenop de bestaande vloer. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je direct je boerderij isoleert. De kosten zijn overigens wel hoger dan bij infrezen.

Prijsindicaties

Het is lastig aan te geven wat de oppervlakte is van een gemiddelde boerderij. Daarom staan in onderstaande tabel meerdere oppervlaktes. Zo kan je zelf inschatten hoeveel kosten er zijn verbonden aan de aanschaf en installatie van vloerverwarming. Onderstaande tabel is een weergave voor infrezen.

Dient als 100 m2 150 m2 200 m2
Bijverwarming €1300 euro €1775 euro €2200 euro
Uitgebreide bijverwarming €1650 euro €2175 euro €2800 euro
Hoofdverwarming €2250 euro €2800 euro €3350 euro

Vergelijk prijsopgaven

Laat je de klus over aan een gespecialiseerd bedrijf, vraag dan meerdere offertes aan zodat je een gunstige deal kunt maken. In een offerte staan altijd vaste prijzen en extra opties genoteerd, waardoor je jouw budget aan kunt passen op de mogelijkheden. Bedrijven willen over offertes vaak nog onderhandelen.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten