Convectoren

Verwarming is er in alle soorten en maten. Je hebt de traditionele radiatoren en daarnaast vloerverwarming. Een verwarmingssoort die iets minder populair is tegenwoordig, is de convector. Deze verwarming wordt ook wel de convectorput genoemd.

Convector: de middenweg

Een convector is een verwarming die je in de vloer aanlegt, vandaar de roepnaam ‘convectorput’. De warmte komt dus niet vanaf een bepaalde hoogte, maar vanuit de vloer de kamer binnen. Voor mensen die een vloerverwarming zouden wensen maar daar simpelweg geen gelegenheid voor hebben is een convector de meest ideale oplossing.

De convector vs. vloerverwarming

Een convector is een aparte verwarmingssoort en je zou de werking gemakkelijk kunnen verwarren met die van een vloerverwarming. We geven hierna een aantal verschillen tussen een convector en vloerverwarming.

Convector Vloerverwarming
Gemakkelijk achteraf in te bouwen in je vloer.
Slechts een gedeelte van de vloer moet verwijderd worden voor de convectorput. Desgewenst kan de convector ook op pootjes worden geplaatst waardoor een radiator effect ontstaat.
Niet achteraf in te bouwen in je vloer.
Voordat je een vloerverwarming gaat aanleggen zal je eerste de hele vloer moeten verwijderen. Een vloerverwarming kan niet boven de vloer worden geplaatst.
Directe warmte in je huis.
Een convector geeft door het rooster warmte af naar boven toe. Hierdoor ontstaat een warme luchtstroom boven je vloer.
Indirecte warmte in je huis.
Vloerverwarming geeft een indirecte warmte af waardoor de hele vloer warm aanvoelt. Je voeten worden warm en daardoor voelt de rest van je lichaam ook warm aan.

Verwarming bij een serre of schuifpui

Laat je bij je huis een serre of een schuifpui aanbouwen? Dan kom je al snel voor de volgende vraag te staan: ‘Waar zitten de radiatoren?’ Een goede vraag van de aannemer, want de radiatoren kun je niet zomaar verwijderen. Je zal er altijd iets voor in de plaats moeten nemen om je woning te voorzien van de hoognodige warmte. Een convector is in dat geval ook een geschikte optie (naast vloerverwarming).

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten