Vloerverwarming i.c.m. een dekvloer

Een vloerverwarming aanleggen kan op 2 manieren. Je kan kiezen voor een natbouw systeem maar je kan ook kiezen voor droogbouw. De beide systemen moeten aan een bepaald aantal eisen voldoen. Zo moet de betonnen dekvloer goed rondom de buizen heen worden gestort. Er mag uiteraard ruimte zijn voor krimp en uitzet van zowel de vloer als de vloerverwarming.

Vloerverwarming onder een betonvloer

We zullen de beide systemen aan je toelichten.

> Een dekvloer met natbouw

Een natbouw vloerverwarming houdt in dat je voordat je een dekvloer stort buizen en leidingen aanlegt voor de vloerverwarming. Vervolgens wordt de dekvloer er omheen gestort. Doordat de hoogte in afstand tussen de vloerverwarming en dekvloer klein is kan de dekvloer heel gemakkelijk worden verwarmd. De natbouw vloerverwarming wordt van warmte voorzien door water. Het is dus een systeem dat je gemakkelijk op de bestaande cv installatie kan aansluiten. Er is weinig verbouwing nodig om een natvloer vloerverwarming aan te leggen.

> Een dekvloer met droogbouw

Een droogbouw vloerverwarming houdt in dat er een geraamte is waar de verwarmingsbuizen op worden aangesloten. Dat lijkt een idealer systeem maar in de praktijk werkt het anders. De dekvloer komt niet rond de verwarmingsbuizen te zitten waardoor de warmteafgifte minder snel zal gaan dan bij een natbouw vloerverwarming.

Optimaal resultaat

De natbouw dekvloer mag dan wellicht wat meer energie vergen dan de droogbouw dekvloer: het resultaat is in beide gevallen hetzelfde. Het grote voordeel is dat er geen vloerisolatie meer hoeft te worden aangebracht en dat iedere willekeurige vloerbedekking tijdens het lopen in je huis uiterst comfortabel aanvoelt.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten