Prijzen gietvloer

Je bent vast benieuwd naar hoeveel je nu ongeveer gaat betalen voor een gietvloer. We hebben voor jou gekeken naar de voorwaarden en eigenschappen die de prijs van jouw gietvloer zullen bepalen.

Gietvloer aanleggen

Hoe wordt de prijs van jouw gietvloer bepaald?

Wanneer je een gietvloer gaat bestellen is het goed om te weten hoe het prijskaartje is samengesteld. Het zal aan jou verklaren waarom de ene persoon een veel hogere prijs voor een gietvloer betaalt dan een ander met hetzelfde woonoppervlak.

  • Welke dekvloer heb je? Het materiaal van de dekvloer van je woning bepaalt voor een heel groot gedeelte de prijs van de gietvloer. Heb je een strakke dekvloer liggen, dan zal een gietvloer zonder al te veel omhaal aan te brengen moeten zijn. Heb je echter een oudere woning met nog een houten dekvloer, dan moet er eerst een aantal lagen over je ondervloer worden aangebracht voordat de gietvloer kan worden gegoten. Het aantal lagen dat moet worden aangebracht op je dekvloer bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van je gietvloer.
  • Hoe ziet je huis eruit? Heb je een modern huis met kamers die qua vloer recht toe recht aan zijn, dan zal de leverancier van de gietvloer weinig moeite hoeven doen om een mooie strakke vloer aan te leggen. Heb je echter een wat oudere woning met erkers en met nissen in de vloer, dan zal de gietvloerspecialist meer werk moeten verrichten om een mooie strakke vloer aan te leggen.
  • Hoeveel vierkante meter heeft je huis? De gietvloerleverancier heeft bepaalde kosten die hij standaard moet maken wanneer hij naar jouw huis komt. Hij moet apparatuur meenemen om de gietvloer te kunnen aanbrengen en hij moet reiskilometers maken. Die kosten zijn een vaste post op je factuur. Daarna komt het aantal vierkante meters gietvloer. Heb je een relatief kleine vloer, dan zullen de kosten per vierkante meter hoger zijn dan wanneer je een grote vloer hebt. Reden is dat de leverancier dan al helemaal uit de kosten is.
  • Welke kleurpigmenten wil je in je gietvloer? In principe zullen geen twee gietvloeren hetzelfde zijn. De reden hiervan is dat kleurpigmenten de vloer helemaal naar jouw smaak maken. De kleurpigmenten die je toe laat voegen hebben echter wel een eigen prijskaartje. De exclusiviteit van je gietvloer is dus wel iets waar je voor betaalt.

Bekijk ook de prijzen gietvloeren per m2.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan gietvloerspecialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een bedrijf die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten