Vloerverwarming voor herenhuis

Vloerverwarming kan tegenwoordig in elk type huis worden aangelegd, zelfs in herenhuizen. Het is begrijpelijk dat je de authentieke uitstraling van het huis niet teveel wilt veranderen, maar gelukkig is er de mogelijkheid om je oude vloer te behouden of eventueel een moderne vloer neer te leggen die optimaal combineert met vloerverwarming.

Herenhuizen in Amsterdam

Type woning

  • Oudbouw: De meeste herenhuizen zoals we die in Nederland kennen zijn te vinden aan de randen van de stad of langs de gracht te zien. Voor oude bouw gelden minder mogelijkheden, maar er zijn wel degelijk interessante opties om vloerverwarming aan te leggen.
  • Nieuwbouw: Herenhuizen kunnen ook nieuwbouw zijn. Ze hebben dezelfde allure en ruimte als authentieke herenhuizen, maar er zijn meer mogelijkheden voor vloerverwarming. Wil je van buiten een authentieke stijl, maar van binnen een moderne en comfortabele sfeer, dan is vloerverwarming op talloze manieren mogelijk.

Kostenopbouw vloerverwarming

Vloerverwarming heeft vier vaste factoren die de prijs voor aanschaf en installatie van het systeem bepalen.

  • Materiaalkosten: Alle kosten die specifiek voor het systeem en het product zijn, zijn 48% van de uiteindelijke totaalprijs.
  • Arbeidskosten: Bij een gespecialiseerd installatiebedrijf betaal je ook voor de arbeidskosten. Hierin gaat 45% van de kostprijs zitten.
  • Afvoerkosten: Opruimen en meenemen van puin en ongebruikte materialen, normaliter is dit een extra service tegen lage kosten van het bedrijf.
  • Voorrijkosten: De kosten die het bedrijf eventueel in rekening kan brengen voor de afstand die ze hebben gereden om bij je thuis te komen. In de praktijk worden deze kosten echter nauwelijks meegenomen.

Wat beïnvloed nog meer de prijs?

  • De oppervlakte: Er kan een verschil in oppervlakte zijn tussen herenhuizen. Vloerverwarmingen worden qua prijs vaak berekent op de oppervlakte, dus het is afhankelijk van het type herenhuis welke prijs je gaat betalen.
  • Systeem: Je kan kiezen uit verschillende systemen. Wil je de oude vloer behouden, dan kies je voor infrezen. Wil je een systeem met meer isolatie en een nieuw vloerdek, dan kies je voor duurdere matten.

Prijsindicaties herenhuis

De oppervlakte van een herenhuis in dit voorbeeld is 120 m2.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 120 m2 €1400
Uitgebreide bijverwarming 120 m2 €1900
Hoofdverwarming 120 m2 €2500

De oppervlakte van een herenhuis in dit voorbeeld is 100 m2.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 100 m2 €1250
Uitgebreide bijverwarming 100 m2 €1500
Hoofdverwarming 100 m2 €2100

Offertes vergelijken

Wil je de meest gunstige deal voor het infrezen van de vloerverwarming? Zorg dan dat je offertes in huis haalt, zo weet je welke opties er op tafel liggen. Daarnaast is er binnen de offertes nog ruimte voor onderhandeling, zeker bij de grotere projecten.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten