Vloerverwarming voor hoekwoning

Wat je betaalt voor vloerverwarming in een hoekwoning is mede afhankelijk van het gegeven of je in een nieuwe woning trekt of woont in de bestaande bouw. De mogelijkheden voor vloerverwarming in een nieuwbouwwoning zijn vanzelfsprekend groter dan bij een bestaande woning. Tevens wordt vandaag de dag een optie voor vloerverwarming al standaard gegeven bij nieuw te bouwen huizen, omdat dit grote voordelen biedt.

Tackerplaat vloerverwarming

De prijsopbouw van vloerverwarming

Voor de installatie van vloerverwarming is het belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte van je huis, omdat je zo gemakkelijker kunt berekenen hoeveel bepaalde systemen gaan kosten. Hoeveel het je gaat kosten, hangt af van vier vaste factoren. Binnen de kosten zijn installatie en arbeid belangrijke elementen, hierop valt te besparen. Je kunt voorkomen dat je te veel betaalt door meerdere offertes aan te vragen.

  • Materiaalkosten: Alle kosten die direct betrekking hebben op de vloerverwarming en het systeem. Deze kostenpost is voor 48% verantwoordelijk voor de totale kosten onder de streep, het is dus goed om vergelijkend onderzoek te doen tussen offertes.
  • Arbeidskosten: Alle kosten die direct samenhangen met het professionele bedrijf dat je kiest voor de installatie. En behelst 45% van de uiteindelijke kosten.
  • Afvoerkosten: Het opruimen van puin en ongebruikt materiaal als extra service. Goed voor 5% van de uiteindelijke prijs.
  • Voorrijkosten: Soms in rekening gebracht als de rit van het bedrijf naar je woning groter is dan 30 kilometer. En is ‘slechts’ 2% van de kostprijs.

Hoofd- of bijverwarming?

Wat ook een rol speelt in de berekening van de kosten, is de vraag of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Hoofdverwarming verbruikt meer materiaal, omdat de warmtebuizen dichter op elkaar komen te liggen (10 centimeter h.o.h.). Daarbij worden de warmtebuizen vaak ook door het hele huis gelegd. Voor bijverwarming kies je specifieke ruimtes uit, waarbij je de warmtebuizen ook nog eens verder uit elkaar mag leggen (15 tot 20 centimeter h.o.h.). Uitgebreide bijverwarming zit hier tussenin.

Prijsindicatie vloerverwarming hoekwoning

Woonoppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 127 m2 €1425
Uitgebreide bijverwarming 127 m2 €1930
Hoofdverwarming 127 m2 €2525

Offertes vergelijken

Wil je de meest gunstige deal voor vloerverwarming? Zorg dan dat je offertes in huis haalt, zo weet je welke opties er op tafel liggen. Daarnaast is er binnen de offertes nog ruimte voor onderhandeling, zeker bij de grotere projecten.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten