Vloerverwarming onder een houten vloer

Het allereerste wat we willen benoemen is het feit dat vloerverwarming onder een houten vloer niet in alle situaties nodig is. Deze is namelijk van zichzelf al redelijk warm. Wordt het echter winter, dan blijft het noodzakelijk om de verwarming aan te zetten. Een vloerverwarming onder een houten vloer kies je dan ook vooral bij bouwtechnische aangelegenheden.

Houten vloer

Pas op met temperatuurschommelingen

Een houten vloer is van zichzelf heel gevoelig voor temperatuurschommelingen. Je zal er dan ook goed aan moeten denken dat het een redelijk stabiele ondertemperatuur moet hebben. Zou je dit niet doen, dan gaat het hout iedere keer werken met alle gevolgen van dien. De vloer zal krom gaan staan door de vloerverwarming terwijl dit niet nodig is.

Pas op met isolerend materiaal

Ga je vloerverwarming combineren met een vloer van laminaat, dan kom je al snel tot de conclusie dat het vechten tegen de bierkaai is. Een vloer van laminaat kan namelijk geïsoleerd zijn. In dit geval kan je maar beter kiezen voor normale radiatoren of voor een ander soort houten vloer of laminaatvloer.

Hoe vochtgevoelig is het hout van je vloer?

Ga je een parket vloer leggen en wil je die combineren met vloerverwarming? Informeer dan eerst hoe vochtgevoelig de vloer is. Een houtsoort die heel gevoelig is voor vocht zal sneller krom staan bij temperatuurschommelingen. Kies dus altijd voor een houtsoort die minder gevoelig is voor vocht. Denk bijvoorbeeld aan eiken, merbau en teak. Een paar voorbeelden van hout die heel gevoelig zijn voor vocht zijn beuken, essen, robijn en maple.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten