Vloerverwarming voor jaren '30 woning

Een vloerverwarming voor jaren ‘30 woningen kent veel eigenschappen die je blij zullen maken. Wist je namelijk dat vloerverwarmingen vaak worden geïnstalleerd in combinatie met een optimale extra isolatie? Hierdoor blijft de warmte beter hangen in huis, waardoor je lagere stookkosten hebt. Je kan er zelfs voor kiezen om vloerverwarming door je hele woning te leggen. Enkele voordelen hiervan zijn:

  1. Gezonder leefklimaat: De vloerverwarming geeft een aangenamere warmte af dan radiatoren. Dit komt mede omdat radiatoren veel meer warmte nodig hebben vanuit de centrale verwarming, vaak 90 graden. Vloerverwarmingen werken op onder meer warm water en hebben minder moeite om op te warmen, ‘slechts’ 40 tot 50 graden hoeft het water te zijn. Hierdoor ontstaat gezondere luchtcirculatie en minder kans op condens in de woning.
  2. Energiezuinig: Hoe minder stookkosten, hoe lager het energieverbruik en daarom dus hoe lager de energierekening uiteindelijk zal zijn. Zo kan je jaarlijks meer dan €100 euro besparen op je energierekening.
  3. Meer ruimte: Met vloerverwarming als hoofdverwarming kan je eindelijk die ouderwetse radiatoren verwijderen. Zo houd je meer ruimte over en voelt je woonkamer direct een stuk groter aan.

Gevel jaren ‘30 woning

Bij- of hoofdverwarming

Kies je voor hoofdverwarming, dan laat je in je hele huis vloerverwarming leggen en wordt het ook de centrale warmtebron. De kosten hiervoor liggen hoger, omdat de warmtebuizen dichter op elkaar dienen te liggen voor optimale warmteverdeling. Voor bijverwarming is dit een ander verhaal. In dat geval kies je voor vloerverwarming náást radiatoren, waardoor je het skelet van de warmtebuizen breder op kunt zetten.

Offertes vergelijken en een prijsindicatie

Vraag altijd eerst meerdere offertes aan om een goed beeld van de mogelijkheden en de prijzen te krijgen. Zeker in nieuwbouwwoningen liggen alle opties voor vloerverwarming nog open, dus je kan alle kanten op. Bedrijven zijn geneigd voor grotere projecten te willen onderhandelen over de prijs. Een prijsindicatie van vloerverwarming in een jaren ’30 woning zie je hieronder:

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 100 m2 €1550
Uitgebreide bijverwarming 100 m2 €1900
Hoofdverwarming 100 m2 €2450

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten