Koelen met vloerverwarming

In het verleden was vloerverwarming iets dat je enkel in villa’s aantrof. Dat had zo zijn redenen. Een vloerverwarming was namelijk een systeem wat nogal omvangrijk en log was. Het produceerde bovendien een hoop lawaai tijdens het gebruik en zorgde er enkel voor dat de marmeren vloer op een enigszins acceptabele temperatuur bleef. Tegenwoordig is het anders en wordt vloerverwarming in steeds meer normale woningen aangebracht. Het is een systeem wat in elke ruimte toe te passen valt. Daarbij is vloerverwarming ook multifunctioneel geworden. Je kunt er zowel mee verwarmen en, met sommige varianten, ook mee koelen.

Een vloerverwarming in de zomer

Radiatoren staan in de zomer in je huis doorgaans maar niks te doen. Een zomer is nooit echt zo koud dat de verwarming moet worden aangezet. Je zou dan ook denken dat een vloerverwarming in de zomermaanden net zo weinig nut heeft. Daar kan je je zomaar in vergissen. Een vloerverwarming in de zomermaanden is namelijk heel aantrekkelijk door de verschillende standen waar je deze op kan instellen.

Het is een goed idee om met de koele stand van de vloerverwarming je woning te koelen in de zomermaanden. Een thermostaat kan vaak al vanaf een graad of 12 worden ingesteld. Daardoor heb je een heerlijk koele vloer tijdens een hittegolf. Weersta dan maar eens de verleiding om op een echt bloedhete dag languit op je vloer te gaan liggen.

Het kostenplaatje van koeling

Nu zou je natuurlijk kunnen roepen dat koelen met je vloerverwarming zonde van de energie is. Ook daar zal het je verbazen. Een vloerverwarming die je op een heel lage stand instelt om koelte door het huis te verspreiden is minder kostbaar dan bijvoorbeeld een ventilator of een airco installatie. Een warme zomer kom je dus prima door met vloerverwarming.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten