Vloerverwarming onder laminaat

Een populaire vloerbedekking vandaag de dag is laminaat en de wens van veel woningeigenaren is om een laminaatvloer met vloerverwarming te combineren. Je hoort hier echter wisselende verhalen over.

Vloerverwarming onder laminaat

Fabels rondom vloerverwarming i.c.m. laminaat

Rondom vloerverwarming en laminaat bestaan hardnekkige fabels, namelijk:

  • Een vloerverwarming wordt veel te heet om te worden gecombineerd met laminaat. Door het materiaal van laminaat – hout en samengeperst papier – wordt verondersteld dat deze brandbare combinatie niet te combineren is. Dit is niet zo. Laminaat kan je onder behoorlijk wat omstandigheden goed combineren met vloerverwarming.
  • Een vloer van laminaat heeft een te hoge warmtewerking. Een vloer van laminaat kan een behoorlijk hoge warmtewerking hebben waardoor deze isolerend werkt. Dit is echter niet bij alle varianten het geval. Daarom is het prima mogelijk om laminaat te combineren met vloerverwarming, alleen niet met alle soorten laminaat.

De feiten

We hebben voor je gekeken naar de feiten van de combinatie vloerverwarming en laminaat en kwamen tot de volgende bevindingen:

  • Een vloerverwarming op rol is de beste combinatie met laminaat. Wil je vloerverwarming laten aanbrengen in combinatie met laminaat, dan zijn daar speciale rollen voor beschikbaar die je kunt gebruiken (elektrische vloerverwarming). Deze rollen zien eruit als een soort elektrische deken en dat is ook precies hoe ze werken.
  • Er zijn speciale ondervloeren voor de combinatie. Een ondervloer heeft vaak een hoge isolatiefactor. Aangezien je de vloerverwarming aanlegt onder de ondervloer moet je erop letten dat deze geen hoge isolatiefactor heeft. Anders zal de warmte net zo hard worden geblokkeerd.

Vloerverwarming voor de babykamer

Een aandachtspuntje

De meeste mensen kopen hun laminaat en ondervloer nog altijd in de bouwmarkt. Daar tref je twee standaard typen ondervloeren aan. Het gaat in dat geval om goudkleurige en zilverkleurige rollen. Deze rollen isoleren de warmte te sterk waardoor het onder het laminaat blijft broeien. Het is dan ook beter om bij de speciaalzaak aan te geven dat je een laminaatvloer wil combineren met vloerverwarming. De leverancier kan je er dan alles over vertellen.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten