Vloerverwarming voor nieuwbouwwoning

Betrek je binnenkort een nieuwbouwwoning dan ben je ongetwijfeld wel eens geconfronteerd met de vraag of je ook vloerverwarming wilt. Voor nieuwbouwwoningen zijn alle opties mogelijk, maar bepaalde typen vloerverwarming hebben toch wel een streepje voor als het gaat om energiebesparing. Wat de kosten van vloerverwarming voor in een nieuwbouwwoning zijn lees je in dit artikel.

Vloerverwarming voor nieuwbouw

Prijsopbouw vloerverwarming

Als je vloerverwarming neer gaat leggen, dan krijg je te maken met vier vaste factoren die de prijs gaan bepalen.

  • Materiaalkosten: Hebben de grootste invloed op de uiteindelijke prijs (48%). Je kan hier de grootste winst halen als je uit meerdere offertes de voordeligste kiest.
  • Arbeidskosten: Verschillen per bedrijf in details en zijn circa 45% van de kostprijs van vloerverwarming.
  • Afvoerkosten: De prijs die je betaalt voor de service die het bedrijf biedt. Dit is de afvoer van puin en ongebruikte materialen. Je kan op deze 5% van de kostprijs besparen door dit zelf op je te nemen.
  • Voorrijkosten: Hangen af van de afstand tussen jou en het bedrijf. Vaak worden de voorrijkosten echter al meegerekend in de arbeidskosten.

Welke opties zijn er?

Met een nieuwe woning heb je veel mogelijkheden, je kan namelijk uit alle systemen kiezen. Er bestaan verschillende interessante vloerverwarmingssystemen.

  • Elektrisch: Dit type vloerverwarming kan los functioneren van de centrale verwarming. Het is echter niet de meest energiezuinige optie.
  • Warm water: Veel vaker wordt gekozen voor warm water. Deze optie werkt vooral goed in combinatie met een pompschakelaar. De pompschakelaar reguleert de toevoer van warm water naar de warmtebuizen, maar doet dit enkel als het echt nodig is. Mocht overdag niemand thuis zijn, dan blijft de temperatuur dus stabiel. De pomp zelf staat uit zodat er geen energie wordt verspeeld. Tevens gaat de opwarming van de ruimte door middel van water gestaagd, dat beter is voor de gezondheid van de bewoners.
  • Vloer: Vloerverwarming werkt beter in speciale vloeren, zoals een gietvloer. Die geven tevens een modern uiterlijk aan je huis.

Prijsindicatie vloerverwarming in nieuwbouwwoning

Een elektrisch vloerverwarmingssysteem is in aanschaf circa €200 euro goedkoper dan de traditionele warmwater systemen. Echter ga je in de toekomst niet zoveel bezuinigen, terwijl warm water systemen jaarlijks boven de €100 euro aan besparing opleveren. Zie pagina vloerverwarming prijzen voor een uitgebreid prijsoverzicht.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten