Open systeem

Voordat je definitief kiest voor een bepaalde vloerverwarming kom je voor vele keuzes te staan. De verkoper zal namelijk naast vragen over de aansluiting van je vloerverwarming ook vragen stellen over het systeem zelf. Je kunt bijv. kiezen voor een open of een gesloten systeem.

Een open of een gesloten systeem

Je hebt de keuze uit twee verschillende systemen vloerverwarming, het gesloten en het open systeem. De beide systemen worden vaak door elkaar gehaald maar door de specifieke eigenschappen van een open of een gesloten systeem is het goed om te zijn voorbereid op deze keuze.

Hoe werkt een open systeem?

Een open systeem is een vloerverwarming systeem dat met buizen werkt. Deze buizen worden rechtstreeks aangesloten op de warmtebron, doorgaans de cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat voor het aanhouden van de juiste temperatuur in de vloerverwarming een mengkraan moet worden aangesloten. Alleen wanneer er gebruik wordt gemaakt van lage temperaturen, dus temperaturen die onder de 50 graden Celsius liggen, is dit niet nodig.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten