Vloerverwarming onder een PU vloer

Heb jij een huis waarin je graag alle ruimte voor jezelf hebt, dan is vloerverwarming de ultieme oplossing. Je zal echter goed moeten kijken naar de vloer die je kiest. De PU vloer is er in meerdere uitvoeringen en is de epoxyvloer de goedkoopste variant. Je moet er echter rekening mee houden dat epoxy niet geschikt is voor vloerverwarming. De vloer is namelijk te stug om te worden gecombineerd met de leidingen. Deze hebben namelijk de neiging om te werken en daar is geen ruimte voor. Een gebarsten vloer en een gebarsten vloerverwarming zullen dan het resultaat zijn.

PU vloer

Welke PU vloer is te combineren met vloerverwarming?

Ga je voor een PU vloer met vloerverwarming, dan zal je moeten kiezen voor de nieuwste soort PU vloer. Deze vloeren zijn namelijk flexibeler van structuur wanneer ze eenmaal zijn gedroogd dan de oude varianten. Een vloer van dit type kan dan ook prima worden gecombineerd met vloerverwarming. Denk er echter wel aan dat je de vloer redelijk constant van temperatuur houdt om scheuren in de vloer te voorkomen. Een constante temperatuur van 30 graden is redelijk comfortabel.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten