Vloerverwarming i.c.m. stadsverwarming

Om minder aardgas te verbruiken en daardoor minder CO2 uit te stoten maken gemeentes steeds vaker gebruik van stadsverwarming. De restwarmte die vrijkomt bij fabrieken in de omgeving van woningen wordt gebruikt om deze te verwarmen. Je spreekt dus van een vorm van recycling. Steeds meer gemeenten gaan ertoe over om hele woonwijken niet meer te voorzien van aardgas, maar om ze te voorzien van stadsverwarming. Dit heeft echter ook nogal wat nadelen.

  • Er is geen vrije markt. Stadsverwarming is een systeem dat speciaal wordt aangelegd. Er is geen sprake van een vrije markt, dus je hebt niet zelf voor het kiezen wie jouw leverancier van stadsverwarming wordt. Er is er maar een.
  • Stadsverwarming is duur. Daardoor hebben leveranciers vrij spel. Ze kiezen ervoor om de prijs omhoog te jagen. Je hebt geen keuze als klant en bent afhankelijk van de grillen van de leverancier.

De oplossing voor dit probleem

Of je helemaal afhankelijk blijft van stadsverwarming voor je woning heb je zelf in de hand. Je zou er namelijk ook voor kunnen kiezen om naast de stadsverwarming ook vloerverwarming aan te (laten) leggen. Met een systeem dat geen warm water gebruikt (elektrische vloerverwarming) kan je een combinatie van vloerverwarming en stadsverwarming realiseren in je huis.

Aandachtspunten bij vloerverwarming i.c.m. stadsverwarming

Ga je naast stadsverwarming vloerverwarming laten aanleggen, dan zijn er een aantal aandachtspunten:

  • Meld het bij je gemeente. Haal je opeens een paar radiatoren weg, dan zal er een terugval in de waterdruk optreden. Dit kan voor de andere gebruikers van stadsverwarming gevolgen hebben. Je zal het dus moeten melden bij de gemeente waarna apparatuur opnieuw zal worden afgesteld.
  • Gebruik voor de aansluiting van de vloerverwarming geen aansluitstukken van aluminium. Aluminium aansluitdelen en stadsverwarming zijn namelijk een slechte combinatie. Je creĆ«ert op deze manier een technisch gevaarlijke situatie. Geef dus bij de leverancier van vloerverwarming aan dat je gebruik maakt van stadsverwarming.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten