Vloerverwarming onder tapijt

Wanneer je een tapijt laat aanleggen zal je ook altijd te maken krijgen met een ondervloer. Niet iedere ondervloer is daarbij even goed te combineren met vloerverwarming, maar is het e.e.a. toch wel mogelijk. Feit is dat niet elk tapijt dik is en kun je dan het beste kiezen voor vloerverwarming op rollen. Dit is al een soort van ondertapijt laag die je onder de vloerbedekking kan installeren. Houd er altijd rekening mee dat je de mat niet tussen de ondervloer en het tapijt in legt. Dit zou voor brandplekken kunnen zorgen.

Vloerverwarming onder tapijt

Wat voor type tapijt heb je?

Tapijt is leverbaar in 2 soorten.

  • Gesloten onderkant tapijt. Je hebt bijvoorbeeld tapijt dat een heel gesloten onderkant heeft. Dit kan een onderkant van schuimrubber zijn. Deze onderkant kan gemakkelijk smelten wanneer vloerverwarming er onder wordt gelegd. Daarnaast zal tapijt met een gesloten onderkant de warmte nauwelijks doorgeven. Gevolg is dat vloerverwarming dan geen zin heeft.
  • Open onderkant tapijt. Er zijn ook tapijtsoorten met een open structuur aan de onderkant, Deze tapijtsoorten zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Vaak geven fabrikanten en winkels het aan wanneer een type tapijt goed te combineren is met vloerverwarming. Twijfel je tijdens je zoektocht, schroom dan niet om informatie op te vragen bij de tapijtleverancier.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten