Prijzen vloerverwarming tot 100 m2

Vloerverwarming met een oppervlakte tot 100 m2 is ideaal voor veel huishoudens en vooral de optie voor hoofdverwarming is dan zeker aan te raden.

Vloerverwarming plaatsing installateur
Hier wordt in een noppenplaat kunststof leidingen in een ‘slakkenhuis’ patroon gezet.

Wat is bij- en hoofdverwarming?

Je kunt bij vloerverwarming kiezen tussen drie vormen. Je kan vloerverwarming gebruiken als bijverwarming, zoals in de badkamer of keuken. Hierbij heb je minder hoge materiaalkosten, omdat warmteslangen mogen worden gelegd met meer ruimte tussen elkaar (20 centimeter). Daarnaast heb je uitgebreide bijverwarming, zoals in de woonkamer of garage. Dit zijn iets grotere oppervlakten, waarbij de warmteslangen dichter op elkaar komen te liggen (15 centimeter). Tot slot heb je nog vloerverwarming als hoofdverwarming. Alle andere warmtebronnen worden uit het huis verwijderd en de diverse ruimtes van het huis worden alleen nog verwarmd door de vloerverwarming. De materiaalkosten zijn in deze vorm het hoogste, omdat warmteslangen op 10 centimeter van elkaar komen te liggen zodat optimale warmteverdeling over de gehele ruimte ontstaat.

Kostenopbouw

  • Materiaalkosten: De meeste kosten komen voort uit de materiaalkosten, dat is 48% van de totaalprijs.
  • Arbeidskosten: De tarieven die bedrijven rekenen voor het uurloon van gespecialiseerde installateurs. Bekijk goed wat er binnen je budget en de termijn van installatie past, dit staat allemaal in de voorwaarden van een offerte.
  • Afvoerkosten: Puin en ongebruikt materiaal dat moet worden opgeruimd en afgevoerd.
  • Voorrijkosten: Worden niet altijd meer in rekening gebracht, tenzij een bedrijf 30 kilometer of verder moet rijden om bij je huis te komen voor de installatie.

Prijsindicatie voor vloerverwarming tot 100 m2

Hieronder vind je de prijsindicatie voor de diverse typen vloerverwarming. Het gaat om een gemiddelde prijs, waarbij de keuze voor natbouw, droogbouw, infrezen en matten nog verschil kan maken. Vloerverwarming met een oppervlakte tot 100 m2 is overigens ideaal om te gebruiken als hoofdverwarming.

Enkele prijsvoorbeelden:

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 100 m2 €1250
Uitgebreide bijverwarming 100 m2 €1500
Hoofdverwarming 100 m2 €2100

Garantie

Op de volgende vormen van garantie heb je recht wanneer je zaken doet met een gespecialiseerd bedrijf.

  • Gevolgschade op afvoerslangen: 10 jaar garantie
  • Verdeler: 5 jaar
  • Thermostaat en pompschakelaar: 2 jaar

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten