Prijzen vloerverwarming tot 60 m2

Vloerverwarming in huis is voor steeds meer mensen een haalbare en comfortabele optie. Zeker als je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming, levert je dit mooie voordelen op. Wat zijn nu eigenlijk de kosten die komen kijken bij een woonoppervlakte tot 60 m2?

Meander legpatroon vloerverwarming

Kostenopbouw

Vier verschillende factoren zullen uiteindelijk de kostprijs van vloerverwarming, inclusief aanschaf en (professionele) installatie, bepalen. Dat zijn:

  • Materiaalkosten: Dit is de grootste kostenpost. Gemiddeld genomen wordt de kostprijs voor 48% bepaalt door de aanschaf van het materiaal. Dit is een reden om met een scherpe blik te kijken naar meerdere mogelijkheden, dus vraag altijd meerdere offertes aan.
  • Arbeidskosten: Dit zijn de tarieven die bedrijven in de offerte zetten. Wanneer je de termijn bepaalt om vloerverwarming te leggen, kan je ook direct in onderhandeling over een gunstige prijs. De arbeidskosten omvatten 45% van de totale kosten.
  • Afvoerkosten: Alle kosten die gemaakt worden voor het afvoeren van puin en ongebruikte materialen. Dit kan je ook zelf, maar vaak zorgen bedrijven voor de opruimwerkzaamheden. En bepalen voor 5% van de uiteindelijke kostprijs.
  • Voorrijkosten: Hoewel niet ieder installatiebedrijf deze kosten in rekening brengt, dien je hier binnen de offertes wel rekening mee te houden. Je kunt op deze 2% van de totale kostprijs besparen door vooral bedrijven uit de regio te benaderen.

Extra opties

Naast de vaste vier kostenposten zijn nog extra opties mogelijk die de uiteindelijke kostprijs van vloerverwarming kunnen beïnvloeden.

  • Bij- of hoofdverwarming: Bij 60 m2 vloerverwarming kan je al gaan denken aan hoofdverwarming. Een gemiddeld Nederlands huis is namelijk ongeveer 85 m2. Bij hoofdverwarming heb je hogere materiaalkosten, omdat de warmteleidingen dichter langs elkaar liggen dan in het geval van bijverwarming. Bijverwarming is vooral bedoeld voor kleinere ruimtes waar ook nog de radiator of een kachel gebruikt wordt.
  • Type installatie: Kies je voor infrezen, matten of een compleet nieuwe dekvloer? Er zijn talloze mogelijkheden om de vloerverwarming in huis aan te leggen, elk met een andere prijs en binnen een andere termijn. De kosten kunnen hoger of lager uitvallen bij de keuzes die je maakt.
  • Aanvullende werkzaamheden: Daarbij kan je denken aan de installatie van een pompschakelaar die los functioneert van de centrale verwarming, maar ook aan installatie van de vloerverwarming vanuit de kruipruimte.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 60 m2 €1000
Uitgebreide bijverwarming 60 m2 €1125
Hoofdverwarming 60 m2 €1500

Met een oppervlakte van 60 m2 kan je het beste kiezen voor uitgebreide bijverwarming, maar is natuurlijk volledig afhankelijk van de situatie bij jou thuis.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten