Prijzen vloerverwarming tot 80 m2

Vloerverwarming kan op diverse manieren in huis worden gelegd. Denk je aan een vloerverwarming tot een oppervlakte van 80 m2, dan is de kans groot dat je je hele huis wilt voorzien. In dat geval gaat het om hoofdverwarming, waardoor je alle andere warmtebronnen kunt verwijderen. Maar wat zijn de vaste kostenposten en prijsindicatie voor vloerverwarming tot 80 m2?

Jaren ‘30 woning verbouwen
Let er op dat je wel goede isolatie hebt als je kiest voor vloerverwarming. Het verbouwen van een oudere woning van voor 1945 bijv. is daardoor altijd duurder dan een uit 1980.

De kostenopbouw van vloerverwarming

Er zijn altijd vier vaste factoren die bepalen wat de kostprijs voor de aanschaf en installatie van vloerverwarming in je huis is.

  • Materiaalkosten: Dit zijn alle kosten van de vloerverwarming, goed voor 48% van de uiteindelijke kostprijs. Het is daarbij ook belangrijk om een keuze te maken tussen hoofd- of bijverwarming.
  • Arbeidskosten: De kosten voor de specialisten die de vloerverwarming installeren en is ook afhankelijk van de termijn hoe hoog deze uitvallen (goed voor 45% van de kostprijs).
  • Afvoerkosten: Puin en ongebruikte materialen die weer worden meegenomen door het bedrijf. Dit kan je zelf eventueel ook doen en zo 5% op de kostprijs besparen.
  • Voorrijkosten: Een soort reiskostenvergoeding, wordt vaak alleen gerekend als het installatiebedrijf verder dan 30 kilometer moet rijden om bij je huis te komen.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 80 m2 €1125
Uitgebreide bijverwarming 80 m2 €1300
Hoofdverwarming 80 m2 €1800

Hoeveel tijd voor de installatie?

Een oppervlakte van 80 m2 voorzien van vloerverwarming is fors, daarom mag je rekening houden met enkele dagen installatie (en een eventuele droogtijd tot 6 weken). Daarbij is er een verschil tussen natbouw en droogbouw. Droogbouw systemen zijn iets duurder in de aanschaf en installatie, maar leveren wel flinke besparingen voor het energieverbruik op. Natbouwsystemen zijn weer iets goedkoper in de aanschaf en installatie, maar het nadeel is dat je pas na 6 weken de vloerverwarming voor het eerst kunt gebruiken.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten