Vloerverwarming voor tussenwoning

Vloerverwarming is een comfortabele oplossing voor meerdere ruimtes in je huis. Het heeft naast de warme voeten en aangename temperatuurregulering, ook nog financiële voordelen waar je misschien niet eens bij na had gedacht. Wist je namelijk dat vloerverwarming ook handig kan zijn om je huis beter te isoleren? Met de duurzame kenmerken en voordelen in comfort, is een vloerverwarming voor ieder huishouden een must. Woon je in een tussenwoning? Dan bestaan er ook voor jou diverse mogelijkheden voor vloerverwarming.

Tussenwoning

Voordelen van vloerverwarming

  • Comfort: Vloerverwarming voelt heerlijk onder je voeten. Daarnaast is vloerverwarming ook nog eens beter voor de luchtcirculatie in huis, dat ten opzichte van radiatoren die onaangename warmte voortbrengen en een broeinest zijn van stof.
  • Isolatie: Vloerverwarming wordt vaak in huis gelegd in combinatie met een verbeterde isolatie. Veel tocht- en vochtgaten zitten in de grond, hetgeen ook één van de redenen is dat je voeten vaak koud aanvoelen op een normale grond. Isolatie zorgt voor meer voordelen (zie het volgende punt).
  • Energiezuinig: Door een sterke isolatie in je huis, zorg je ervoor dat warmte beter behouden kan blijven. Zo ben je minder geld kwijt aan stookkosten, helemaal wanneer je kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming.

De mogelijkheden

  • Bij- of hoofdverwarming: Bijverwarming is een goedkope versie van vloerverwarming. Je ziet het als comfort voor je voeten, maar je blijft nog steeds radiatoren gebruiken. Met hoofdverwarming daarentegen heb je nog maar een warmtebron in huis. Het kost wel iets meer per m2, maar je bent in de toekomst voordeliger uit qua energie uitgaven.
  • Droogbouw of natbouw: Droogbouw is een duurdere manier van vloerverwarming en deze wordt dan ook minder verkozen. Wellicht ten onrechte, want droogbouw is energiezuiniger en dat is niet onbelangrijk. Voor natbouw geldt precies het omgekeerde, waarbij natbouw ook pas na minimaal 6 weken gebruikt mag worden.

Prijsindicatie

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 125 m2 €1415
Uitgebreide bijverwarming 125 m2 €1910
Hoofdverwarming 125 m2 €2510

Offertes vergelijken

Probeer altijd meerdere offertes aan te vragen bij bedrijven. Daardoor is het mogelijk om binnen de voorwaarden van de offerte nog met bedrijven te onderhandelen over een gunstige prijs.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten