Vloerbedekking kiezen

Wanneer je besluit je huis een upgrade te geven of wanneer je net in een huis trekt is het belangrijk dat je keuzes maakt voor de grote oppervlakken. Een van die oppervlakken is de vloer. Een goede vloerbedekking kies je voor een behoorlijk aantal jaren. Het is dan ook goed om een weloverwogen keuze te maken wanneer je vloerbedekking gaat kiezen. We hebben wat tips en aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe is je huishouden samengesteld? Bij de keuze voor een bepaalde vloerbedekking houd je rekening met de samenstelling van je huishouden. Ben jij met je partner al op leeftijd en is er geen sprake meer dat er kinderen zullen komen in je huishouden, dan kan je prima kiezen voor een vaste vloerbedekking. Vast tapijt is gevoeliger voor vlekken en vuil, maar het geeft wel sfeer en comfort in je woning. Met kinderen erbij is dit echter een minder goede keuze. In dat geval is een harde vloerbedekking juist weer handiger.
  • Wat is je woonsituatie? Het type huis waarin je woont bepaalt ook voor een groot gedeelte welke vloerbedekking gewenst is. Een flat kan behoorlijk gehorig zijn. Wanneer er dan laminaat en eventueel een ondervloer in ligt kan dit fungeren als een klankkast. De onderburen kunnen hier behoorlijk wat overlast van ondervinden met alle ongemakken en onrust van dien. Een rijtjeshuis of een vrijstaande woning kan je voorzien van nagenoeg ieder gewenst type vloerbedekking. Je hebt dan enkel in je eigen huis geluidsoverlast.
  • Speciale situatie? Er zijn natuurlijk altijd speciale situaties te bedenken waardoor je moet kiezen voor een bepaalde soort vloerbedekking. Denk dan bijvoorbeeld aan een rolstoelgebruiker in je huishouden. In dat geval is een vast tapijt een slechte keuze omdat je hier nauwelijks overheen kan rijden maar is parket of laminaat een betere keuze. Je mag echter ook denken aan een gezin met actieve kinderen waar een schokdempende maar toch gladde vloer gewenst is. In dat geval is het een goed idee om te kiezen voor een vinyl vloer.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten