Vloertegels

Vloertegels zijn zo een beetje de oudste vloerbedekking wanneer je historisch kijkt. Reeds in kastelen werden vloertegels gelegd om het van een statig uiterlijk te voorzien. Bovendien was men toen al bekend met de uitstekende kwaliteiten van steen als vloerbedekking. Vandaag de dag zijn vloertegels nog steeds erg populair. Je ziet ze in alle soorten en maten terug. We hebben een aantal interessante combinaties van vloertegels met vloerverwarming voor je onder de loep genomen.

Voorbeeld tegels

Soorten vloertegels

Vloertegels heb je in een aantal soorten. Het gaat dan vooral om het materiaal waar de tegels van gemaakt zijn.

1) Keramische tegels

'Keramische tegels’ is eigenlijk een verzamelnaam. Alle tegels die op hoge temperatuur afgebakken zijn vallen onder deze noemer en komen in velerlei uitvoeringen. De meest modieuze uitvoeringen zijn in een houtlook, maar daarnaast zijn ze er ook in traditionele kleuren en de meest uiteenlopende prints. Keramische tegels zijn mooi en duurzaam. Ze hebben slechts één nadeel. Als er wat scherps of hards op valt zie je dat gelijk doordat er een punt of een stukje vanaf breekt. Je kijkt dan tegen de onderlaag aan.

2) Beton(look) tegels en cementtegels

Cementtegels kom je vooral in landen rondom de Middellandse zee tegen. Het is een stijl die een stuk Mediterrane charme toevoegt aan je woning. Ze hebben vaak uiteenlopende traditionele prints. Beton(look)tegels zijn tegels die een betonvloer moeten simuleren. Het beton is gebruikt als toplaag op deze tegels. Dit zijn stevige tegels die tegen een stootje kunnen. Valt er iets verkeerd op, dan is de schade niet direct dramatisch.

3) Natuursteen tegels

Deze soort tegels hebben de eigenschap dat ze mooier worden naar mate ze ouder worden. Natuursteen dat verweerd raakt krijgt steeds meer charme. Het heeft dan ook de hoogste levensduur van alle genoemde tegel- en steensoorten. Natuursteen tegels zijn lastiger om te leggen dan andere soorten. Dat komt doordat het materiaal moeilijker op maat te zagen is.

Vloertegels en vloerverwarming

Een vloer met vloertegels is een aanwinst voor je huis en is er slechts één minpunt te noemen. De tegels voelen in de wintermaanden onaangenaam koud aan je voeten. Het is dan ook goed om in combinatie met vloertegels vloerverwarming aan te laten leggen. Dit systeem zorgt ervoor dat je indirecte warmte in je huis krijgt door de vloertegels heen. Is je dekvloer niet geïsoleerd, dan verdient het de voorkeur om eerst vloerisolatie aan te laten brengen om een zo optimaal mogelijk rendement te halen op je vloerverwarming.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten