Vloerverwarming voor vrijstaande woning

Om nog meer comfort in je huishouden te krijgen, kan je kiezen voor vloerverwarming in huis. Dat kan op verschillende manieren en het heeft grote voordelen.

Vloerverwarming voor vrijstaande woning

Kostenopbouw vloerverwarming

Allereerst is het interessant om te zien uit welke elementen de totaalprijs van de vloerverwarming bestaat. Dit zijn vier vaste elementen, waarbinnen enig verschil waar te nemen is en waarin je ook ruimte hebt om te onderhandelen. Vaak neem je voor een klus als deze een professioneel installatiebedrijf aan, die je snel en goed kan helpen. Deze rekenen middels een offerte overigens wel verschillende kosten.

  • Materiaalkosten: Hierbinnen vallen alle kosten die direct te maken hebben met de vloerverwarming, dus onder andere warmteleidingen en aanverwante producten. De uiteindelijke prijs bestaat voor 48% uit materiaalkosten.
  • Arbeidskosten: Dit zijn tarieven die bij elk bedrijf anders zijn. Door meerdere offertes aan te vragen, krijg je inzicht in de verschillende prijzen. Onderhandelen over de arbeidskosten is vaak moeilijk, dus probeer een optie te vinden die past bij je budget.
  • Afvoerkosten: Service van het bedrijf. Dit is het opruimen van puin en ongebruikte materialen. Op deze kosten kan je besparen door zelf op te ruimen.
  • Voorrijkosten: De prijs die je eventueel moet betalen voor de rit die het bedrijf naar je huis heeft gemaakt. Dit komt overigens niet vaak meer voor, maar voor de zekerheid kan je kiezen voor een bedrijf uit de regio.

Hoofd- of bijverwarming?

Waarom de oppervlakte belangrijk is, is omdat je kunt kiezen tussen hoofd- en bijverwarming als het gaat om vloerverwarming. Hoofdverwarming heeft enkele voordelen, waaronder het gegeven dat je geen andere warmtebronnen zoals radiatoren meer nodig hebt. En zorgt hoofdverwarming daarbij voor een gezondere luchtcirculatie en aangenamere warmte in alle binnenruimtes. Je hebt boven en beneden geen last van temperatuurschommelingen meer en dat is gezonder voor je lichaam.

Bijverwarming is meer bedoeld voor specifieke ruimtes. Je ziet bijverwarming vaak in de badkamer of keuken. Voor bijverwarming heb je minder materiaal nodig en is daardoor ook goedkoper, zoals te zien in onderstaande tabel met prijsindicaties.

Prijsindicatie vloerverwarming vrijstaande woning

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 164 m2 €1800 euro
Uitgebreide bijverwarming 164 m2 €2450 euro
Hoofdverwarming 164 m2 €3100 euro

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten