Prijzen vloerverwarming tot 120 m2

Voor vloerverwarming met een oppervlakte tot 120 m2 is het goed mogelijk om het te installeren als hoofdverwarming en daarvoor bestaan interessante mogelijkheden en voordelen.

2-onder-1 kap woning

Mogelijkheden

Hoofdverwarming kan de centrale rol van radiatoren als verwarming van het huis gaan overnemen. Enkele negatieve eigenschappen van de radiatoren verdwijnen daarmee, want die zorgen voor hoge stookkosten en het type warmte dat er vanaf komt is ongezonder en wordt ongelijk verdeeld over de kamer.

Hoofdverwarming zorgt ervoor dat elke ruimte in het huis op dezelfde wijze wordt opgewarmd en er daardoor overal een gelijkmatige temperatuur is. Daarbij liggen de kosten om op te warmen een stuk lager, is de warmte die het afgeeft gezonder en heeft het ook een unieke isolerende mogelijkheid. Je ervaart dus zowel op persoonlijk als op financieel gebied veel voordelen van vloerverwarming.

Kostenopbouw

Vloerverwarming kent vier vaste factoren die de uiteindelijke kostprijs bepalen.

  • Materiaalkosten: Alle kosten voor het systeem van de vloerverwarming. Je kan kiezen voor een voordelige uitvoering zoals frezen, maar ook voor een totaal nieuwe dekvloer. Materiaalkosten bepalen voor 48% de kostprijs van vloerverwarming.
  • Arbeidskosten: Bedrijven hanteren doorgaans verschillende uurtarieven voor het werk dat wordt uitgevoerd door hun specialisten. De kosten zijn 45% van de totaalprijs.
  • Afvoerkosten: Alle kosten die gemaakt worden bij het opruimen van puin, ongebruikte materialen en eventuele verwijdering van radiatoren en verwarmingsbuizen.
  • Voorrijkosten: Deze worden niet al te vaak meer apart genoteerd door het bedrijf. Bekijk wel of in de offerte iets staat beschreven over mogelijk hogere kosten als het bedrijf een afstand moet rijden om bij je thuis te komen.

Extra kosten die gemaakt kunnen worden hebben betrekking op natbouw of droogbouw. Natbouw is iets goedkoper in de aanschaf en installatie, maar heeft tijd nodig om te mogen worden gebruikt (vaak mag je pas na 6 weken de vloerverwarming aanzetten). Droogbouw is daarentegen iets duurder in de aanschaf en installatie, maar je hebt wel meer profijt van dit systeem in de vorm van energiebesparing. Daarnaast is het type vloerverwarming als hoofdverwarming iets duurder binnen de materiaalkosten, omdat de warmteslangen dichter tegen elkaar komen te liggen. Je hebt dus meer meters warmteslang nodig voor hetzelfde oppervlak ten opzichte van bijverwarming.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 120 m2 €1400
Uitgebreide bijverwarming 120 m2 €1900
Hoofdverwarming 120 m2 €2500

Tip: vraag max. 4 offertes bij bedrijven in jouw regio aan en vergelijk het aanbod. Er is er altijd ruimte om te onderhandelen, ook na ontvangst van de eerste offerte.

De exacte kosten weten?

Benader leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten