Vloerverwarming voor villa

Als uitbreiding op wooncomfort is vloerverwarming een interessante mogelijkheid. Wist je dat vloerverwarming bijzonder goed isoleert en dat daardoor minder energie verloren gaat? De duurzame investering in vloerverwarming kan je daardoor op jaarbasis ruim boven de €100 euro schelen op de energierekening, zeker wanneer je de vloerverwarming in je villa gaat gebruiken als hoofdverwarming.

Voorbeeld gietvloer grijs

De mogelijkheden

Binnen een villa is vaak sprake van meer ruimte dan in de gemiddelde woning. Je hebt daardoor ook alle ruimte voor de installatie van vloerverwarming, welke op verschillende manieren kan plaatsvinden. Dit is een greep uit de mogelijkheden:

  1. Droogbouw en natbouw: Dit zijn twee typen vloerverwarmingssystemen die je in elke situatie kunt kiezen en afhankelijk van je voorkeur voordelen biedt. Droogbouw is iets duurder in de aanschaf, zeker voor de materialen betaal je wat meer. Echter zijn de droogbouwsystemen op lange termijn veel zuiniger dan natbouw systemen. De natbouwsystemen hebben een lagere aanschafwaarde, maar je dient bovendien ook langer te wachten voordat je dit systeem kunt gebruiken, ongeveer 6 weken.
  2. Betere isolatie: Door middel van matten of krimpnetten wordt de isolatie van je vloer beter geregeld. De oorzaak van tocht en vochtplekken liggen namelijk in de grond. Betere isolatie zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatiger kan worden vastgehouden gedurende de dag. Zeker in combinatie met een pompschakelaar, die alleen aan staat als er daadwerkelijk verandering in temperatuur plaatsvindt in huis.
  3. Bij- of hoofdverwarming: Je kan vloerverwarming gebruiken als bij- of hoofdverwarming. Omdat je met een villa beschikt over een grotere oppervlakte, moet je wel rekening houden met extra kosten. Hoofdverwarming neemt de rol van het huis verwarmen volledig over van de radiatoren. Zo krijg je een aangenamere warmte in huis en is de luchtcirculatie dankzij vloerverwarming gezonder.

Kostenopbouw vloerverwarming

De kosten voor vloerverwarming zijn opgebouwd uit vier verschillende elementen.

  1. Materiaalkosten: Alle kosten die direct samenhangen met de vloerverwarming bepalen voor 48% van de uiteindelijke kosten.
  2. Arbeidskosten: De kosten voor het werk dat installateurs doen zijn 45% van de totaalprijs voor vloerverwarming. Offertes vergelijken helpt voor een gunstige prijs.
  3. Afvoerkosten: Is vaak een service van de zaak en houdt afvoeren van puin en ander materiaal in.
  4. Voorrijkosten: Vaak niet meer apart berekent. Slaat op de afstand tussen het bedrijf en je huis.

Prijsindicatie en offertes vergelijken

De gemiddelde villa heeft een oppervlakte van meer dan 200 m2. Daarbij kan je kiezen uit verschillende systemen en ook voor vloerverwarming als bij- of hoofdverwarming van de villa. Daarbinnen valt nog de uitgebreide bijverwarming, die je kan kiezen voor een woonkamer of schilderkamer bijvoorbeeld.

Oppervlak Prijsindicatie
Bijverwarming 200 m2 €2100
Uitgebreide bijverwarming 200 m2 €2850
Hoofdverwarming 200 m2 €3800

Probeer altijd meerdere offertes aan te vragen bij bedrijven. Daardoor is het mogelijk om binnen de voorwaarden van de offerte nog met ze te onderhandelen over een gunstige prijs.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan vloerverwarming leveranciers in jouw regio en vergelijk het aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van specialisten